De vreemdeling herbergen

Innesa is een moeder van 37 met twee zoons, David (16) en Mikael (anderhalf). Zij is Armeense en komt uit Turkmenistan. Zij is met haar oudste zoon naar Nederland gekomen om hier een nieuw leven te beginnen en te trouwen met de man waarvan zij hield. Helaas hield het huwelijk geen stand en is zij gescheiden toen zij vijf maanden zwanger was. De baby is in Nederland geboren en heeft de Nederlandse nationaliteit, maar nu zij niet meer getrouwd is, zou ze terug moeten. Ze viel voor opvang overal tussen de wal en het schip. De Bakkerij heeft haar geholpen en op het ogenblik heeft zij onderdak in afwachting van de beslissing van de IND of zij met haar oudste zoon in Nederland mag blijven.

 

Kareem moest vluchten uit Syrië en Nour is hem later naar Turkije achterna gegaan. In Turkije zijn zij getrouwd en zijn daarna naar Nederland gereisd. Inmiddels hebben ze een verblijfsvergunning en een woning, maar het is lastig om werk te vinden. Kareem is professioneel basketbalspeler en Nour is econome.

 

 

Hassan en Rahaf zijn gevlucht uit Syrië voor de oorlog. Ze zijn uiteindelijk in Nederland gekomen en hebben hier nu de vluchtelingen status. Zij willen graag werken, maar dat is lastig. De Nederlandse taal leren heeft nu prioriteit. Hassan heeft economie gestudeerd en werkte als accountant, Rahaf heeft landbouwwetenschappen gestudeerd. Ze zijn heel gelukkig met hun in Nederland geboren zoontje Leonard.